Recensies

 

Failliete (ex)ondernemer

Via via ben ik in contact gekomen met Piet Bruisten van Factor-plus. Hij nam de tijd voor mij en mijn vrouw en legt alles netjes uit in "Jip en Jannneke taal". Piet heeft veel kennis en kunde in huis over de vervelende situatie waarin wij terecht gekomen zijn. Hij was mijn klankbord tijdens de onderhandelingen met mijn curator en daar heb ik veel baat bij gehad. Ik kan en zal Factor-plus van harte aanbevelen bij iedereen.

 

Hartelijk dank Piet! 

 

Bloemenspeciaalzaak

 

Even van onze kant een welgemeend bedankje voor al je hulp en geduld in ons gevecht tegen de grote boze ...........bank.

Door gepruts aan de kant van de bank kwamen wij in grote problemen.

Problemen waar we zelf niet meer overheen konden kijken.

Het was de bank er in ieder geval veel aan gelegen om ons te wurgen of langzaam kapot te knijpen. 

Dit resulteerde voor ons in veel stress en slapeloze nachten.

Door jouw expertise Piet en de rust die je uitstraalde, konden we gelukkig weer een beetje ademen.

Dank voor alle tijd en energie die je in ons probleem hebt willen steken.

Ondanks jou tomeloze inzet zijn we er helaas niet uitgekomen met de bank, maar zelfs hiervoor had je een passende oplossing.

We kunnen dankzij jou wel weer een beetje in de toekomst kijken.

Piet, bedankt, we zullen je waar nodig bij iedereen aanprijzen.

Je hebt in ieder geval een flinke bos bloemen verdiend (en reeds ontvangen)

  

 

V.O.F. die failleerde

Factor-plus kan ik van harte aanbevelen als betrouwbare steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Piet Bruisten heeft voor ondernemers met problemen van financiële aard een altijd luisterend oor. Hij toont zich zowel menselijk betrokken alsook uitermate competent. Voor ons is zijn begeleiding daardoor van onschatbare waarde. Piet, hartelijk dank!"

 

Een gestaakte ondernemer

Geachte heer Bruisten, Hallo Piet,

Fijn dat u in dit gat gesprongen bent naar mijn mening om ondernemers bij te staan in een dergelijke situatie.

Ben er zelf in 2009 slachtoffer van geweest en had graag iemand als u naast me gehad in een stadium voor een faillissement waardoor eea misschien wel had kunnen voorkomen worden.
Vanwege de vroege beslissing het bedrijf op te geven ben ik er persoonlijk met een blauw oog uiteindelijk vanaf gekomen dus niet in de schuldsanering ed gezeten.

Jammer, het was een prachtig bedrijf met goeie gedreven mensen alleen hadden we de tijd tegen en werd de schuldenlast te hoog na de overname om een goede boterham te kunnen verdienen in het transport. Maar ik denk met een goede begeleiding was er misschien toch wel een kans geweest te overleven.

Koffiedik kijken natuurlijk nu en inmiddels ben ik weer erg goed opgekrabbeld maar de pijn zeg ik, u gaat nooit meer weg dus vergeet nooit de mens achter de ondernemer zoals u zo mooi zegt!

Sterkte en succes gewenst met uw goede werk.

 

Startende horeca ondernemers

"Wij als twee jonge startende ondernemers hebben ons adviesgesprek met Piet als zeer leerzaam mogen ervaren. Met zijn professionele oog en financiële ervaring heeft hij ons een duw in de goede richting gegeven qua vorm en opzet van ons ondernemingsplan. Zeker wat betreft het financieringsplan heeft hij onze ogen geopend voor meer strategische opties. Hiervan en hoogstwaarschijnlijk ook van zijn onderhandelingsvaardigheden, gaan wij in de nabije toekomst dankbaar gebruik maken."

 

Stichting Schik Happens (SSH)

Piet Bruisten heeft bemiddeld in het geschil tussen Gemeente Sint Anthonis en SSH dat was ontstaan doordat SSH de schade aan een grasmat na het Project P.I.M.P. XL onvoldoende had herstelt naar het oordeel van de Gemeente.

Piet kwam met het creatieve idee om in plaats van het conflict juridisch uit te vechten, vrijwilligerswerk te doen en iets te doen voor het dorp. Een tiental jongeren van SSH hebben in samenwerking met de Dorpsraad en Bart van Duijnhoven (voor het professionale werk) een park in Oploo opgeknapt. "Beide partijen zijn tevreden met de oplossing. Een oplossing die ook thuishoort in de hedendaagse maatschappij waar burgerparticipatie hoog in het vaandel staat".

Zaterdag 28-2-2015 heeft Burgemeester Marleen Sijbers de jongeren gecomplimenteerd met de oplossing en getracteerd op Brabantse worstenbroodjes. Op deze manier zijn de herstelkosten van de grasmat niet afgewenteld op de gemeenschap, maar is een geschil, waar geen juridische oplossing voor mogelijk was, met gesloten beurs in de minne geschikt en hebben beide partijen bereikt wat ze wilde bereiken. Met dank aan Piet Bruisten van Factor-plus.

 

Start-up

Graag willen wij u bedanken voor het waardevolle gesprek. Het heeft ons veel zinvolle informatie opgeleverd waar we mee aan de slag kunnen en zullen daarom deze week het business plan uitwerken en een aantal dingen regelen.

Nogmaals bedankt!

 

Zelfstandig ondernemer, installatiebranche

Na acht jaar met hart en ziel me ingezet te hebben voor mijn bedrijf, ontkwam ik er ook niet aan en heb ik zelf faillissement aangevraagd.

Wat nu? Na een gesprek met mijn boekhouder kwam ik in contact met Piet. Nou dit was voor mij een hele verlichting. Want ik had vele twijfels, wat en hoe te handelen, wat kan ik het beste doen. We zitten toch allen in een recessie die nog niet voorbij is.

Samen met Piet alles op een rijtje gezet en dankzij zijn goede adviezen en kennis hierin, met als voor mij een heel voornaam punt, hoe denkt en handelt een curator, want daar heb je dan als ondernemer die wil doorstarten, toch mee te maken.

Ik ben Piet ontzettend dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid, want je voelt je niet alleen in een toch moeilijke periode. Je kunt bellen, mailen of een afspraak maken, hij maakt en heeft altijd alle tijd voor je, met hele goede adviezen.

Nu is de doorstart gerealiseerd en ben ik er met een maandje ertussen uit te zijn geweest, er weer helemaal klaar voor en heb er alle vertrouwen in.

Nogmaals hartelijk dank Piet voor wat je voor mij betekend hebt en ik kan alleen maar zeggen tegen die ondernemers die dit lezen, aarzel niet wanneer je wat meer inzicht in je situatie wilt, bel met Factor-plus en je zult met een goed gevoel verder kunnen.

 

Accountant, tussenpersoon

Wederom ben ik blij dat ik jou heb geïntroduceerd. De probleemstelling die bij onze klant ligt heb ik hen al eerder als spiegel voorgehouden. Nu jij dat ook hebt gedaan wordt de noodzaak om te handelen alleen maar duidelijker. Wat ik bijzonder in jouw aanpak prijs, is de aanvulling in kennis en kunde, en vooral daadkracht die je daar aan toe kunt voegen. Dat geeft de klant een gevoel van vertrouwen dat zaken worden aangepakt. Geen garantie op succes, maar als het dan alsnog niet lukt, dan is er alles aan gedaan.

 

Zelfstandig ondernemer, rijwielhandel met werkplaats.

In 2006 hebben wij deze onderneming overgenomen in huurvorm. Vanaf 2008 hebben wij het gehele pand met woonhuis gekocht. Dit waren nog de goede tijden. Vanaf dat moment is het ook in de maatschappij en het uitgeefpatroon van de mensen bergafwaarts gegaan en bij ons dus ook. Hierdoor hebben wij besloten om te gaan stoppen om niet verder in de problemen te komen, wij hebben op advies dan ook een eigen faillissement aangevraagd. Hier gaan een hoop papierwerk en gesprekken aan vooraf.

Via onze boekhouder kwamen wij in contact met Piet Bruisten. Wat is het toch fijn dat er zulke mensen zijn. Hij weet waar hij over praat en komt met goede adviezen, zodat je toch weer een beetje licht aan het eind van de tunnel kunt zien. Ook neemt hij de moeilijke teksten en gesprekken over. Ook, zeker voor ons van belang geweest, vraagt hij elke keer: hoe gaat het nu met jullie? Krijg je al een beetje rust? En dat altijd op het juiste moment. De menselijke kant staat bij hem hoog in het vaandel. Respect daarvoor. Het zal de komende tijd nog wel even wennen zijn, maar daar komen we zeker doorheen. Wetende dat Piet meekijkt en meteen reageert op een belletje of een mail.

Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de gedane zaken en hebben er ontzettend veel aan gehad en nog!

Bedankt voor de duidelijke uitleg, goede adviezen en het luisterend oor namens de hele familie.

 

MKB-ondernemer, Autobedrijf.

Wij zijn ondernemer geworden op een goed tijdstip. Er bevonden zich in de directe omgeving weinig autobedrijven en een niet te groot universeel bedrijf met voorliefde voor bepaalde merken deed het prima. De eigenaar was de monteur, apk-keurmeester, verkoper, alleen de administratie deed zijn partner. Een prima formule en al gauw werd het pand te klein. Er werd dan ook besloten het bedrijf te verhuizen en midden tussen vele andere dealers op een industrieterrein leek een goede zet.

Vanaf oktober 1999 ging het bedrijf prima draaien. Toen sloeg het noodlot toe in ons gezin. Wij verloren onze oudste zoon van 24 jaar en tevens de opvolger. Hierdoor werd het erg moeilijk. Wij hebben de schouders er onder gezet en dapper ons best gedaan voor ons bedrijf. Helaas kwamen er meerdere problemen om de hoek kijken en kwamen in contact met dhr. P. Bruisten. We kregen het gevoel dat we onze problemen konden delen en dat er daadwerkelijk ook iets mee gedaan werd.
 
Toen de beslissing na vele gesprekken en goed advies is gevallen om te stoppen met ons bedrijf was het niet gemakkelijk. Echter dhr. Bruisten heeft ons goede ondersteuning gegeven en ons met beide benen op de grond gezet. Het is nog allemaal erg wennen na een lang arbeidzaam leven, maar we hebben het gevoel dat we er wel komen. En dhr. Bruisten blijft in de buurt en dat voelt goed.
 
Onze oprechte dank!